Week 3 in Schotland
Door: DionneinEdinburgh
Blijf op de hoogte en volg Dionne
18 September 2010 | Nederland, Krommenie
Afgelopen maandag was de eerste schooldag en we werden gelijk met essays en presentaties om de oren gevlogen.. Dinsdag was een vrije dag en hebben we wat dingen geregeld. Woensdag hadden we de leuke course: Scottish Culture and Society. De naam zegt al genoeg, ik wil graag meer weten en integreren in de Schotse cultuur. Buiten de verhalen over doedelzaken, kilten, braveheard, whisky en het hoge percentage alcoholgebruik in Schotland hebben we al veel geleerd over de Schotse helden, de Schotse geschiedenis en leuke feitjes over het land. Erg interessant dus! Na deze les besloten we dat het even genoeg was met de Schotten en hebben we de “Dutchgroup” uitgenodigd in ons paleis Soestdijk en daar lekker gegeten en vooral gelachen!
Donderdag hadden we vrij en hadden we onze zondagse (kerkelijke) kleding uit de kast gehaald om een bezoekje te brengen aan de paus! Ja je hoort het goed, de paus komt ook naar Edinburgh! Vraag ons niet wat hij kwam doen, wij wilden alleen een kushandje van hem ontvangen! Wij dus, opgedoft en al, naar Princess street om een glimp van “The Pope” op te vangen. En ja hoor, na nog geen 10 minuten wachten kwam hij langs in zijn pausmobiel. (Wat trouwens een van de raarste vervoersmiddelen is die ik ooit heb gezien). Helaas gaf hij geen kushandje, maar lag hij half slapend in zijn karretje. Ik zat nog in dubio of hij nou lag te slapen of dat het gedaan was met deze oude man.. Voor Edinburgh was dit een “Historic moment” dus het was leuk om daar als echte Schotse met mijn Schotse vlaggetje naar hem te zwaaien. Ik kan mijzelf trouwens gewoon als Schotse voordoen met mijn rode haren en mijn omgedoopte Schotse naam; Dion (dan wel op zijn Engels uitgesproken.) Helaas geloven mensen dat voor ong. 1 minuut, totdat ik namelijk mijn mond opendoe en er een Engels verhaal uitrolt met mijn prachtige Nederlandse accent. (Ben toch wel een beetje trots op mijn Nederlandse afkomst).
Donderdagavond heeft onze “Scottish mate” ons meegenomen naar een berg in Edinburgh. Wij hebben deze berg beklommen en vanaf deze berg hadden we prachtig uitzicht over heel Edinburgh!
Vrijdag was weer onze laatste schooldag voor deze week en hadden we het vak: Social Marketing. Erg interessant!
Vandaag hadden Shenando (een Nederlandse studiegenoot), Sharna en ik besloten om ongegeneerd de toerist uit te gaan hangen! We zijn meegegaan met een gratis (we zijn immers wel studenten) tour die 3 uur duurde en de hoogtepunten van de stad lieten zien. Door onze kennis van het vak: Scottish Culture and Society was deze tour erg leuk omdat wij al veel van de geschiedenis wisten en dit terug kwam in de tour. Nadat de tour was afgelopen zijn we lekker in het park gaan liggen met z’n 3en! Het was trouwens vandaag weer strakblauw in Edinburgh! Ik kreeg een berichtje van mijn vader of ik mijn waarbenjij wel update omdat mijn berichtjes altijd uit het zonnige Edinburgh komen en het inmiddels toch wel hier herfst moet zijn?!
Voordat ik hier naartoe ging ben ik als een gewaarschuwd mens met regenjassen etc. hierheen gekomen, maar tot nu toe is het iedere dag zonnig geweest! Als bewijs heb ik vandaag maar even foto’s genomen dat ik lekker in het park lig. Ik vind het natuurlijk heeeeel vervelend voor jullie dat het in Nederland zo herfstig weer is.. Dan kan je toch beter kiezen voor zo een regenachtig (lees: zonnige) stad als Edinburgh!
Morgen is het alweer zondag en is het weekend alweer bijna om.. Overdag gaan we wat dingen voor school uitzoeken en het huis een beetje opruimen. ’s Avonds komen er 2 Duitse meisjes langs en gaan we gezellig samen koken en eten.
Hierbij weer even een update hoe mijn week eruit zag/ziet. Wat heb ik het ook zwaar he? Haha!
Ik had trouwens een erg lieve brief van opa en oma ontvangen! Hartstikke bedankt. Sharna haar kamer is inmiddels al volgeplakt met kaarten en brieven. (Elke dag ligt de mat namelijk vol met post van al haar minnaars)
Ik heb foto's (inclusief bewijs van het mooie weer) op mijn album geplaatst.
Dit is de site:
Cheers!
19 September 2010 - 10:30
Marion:
he dionnetje(zo blijf ik je noemen hoor) wat fijn dat het nog steeds mooi weer is bij jullie! Uit je weekverslag blijkt wel dat jullie het reuzedruk en naar je zin hebben, houden zo kus -
19 September 2010 - 13:50
Kim:
haha had je je zinnen maar op de paus gezet;)?
het klinkt allemaal erg leuk en gezellig!
volgens mij verveel je je geen moment!:D
xxxxxxxx -
19 September 2010 - 17:56
Esmee:
Lieverdddd! Wat een leuk verhaal weer, en leuke foto's!! X -
20 September 2010 - 12:01
Maude:
Hoi Dion,
Jij hebt jezelf ook maar een engelse naam aangemeten?! Ik heet hier Maude omdat niemand het normaal uit kan spreken hahah! Leuk verslag heb je geschreven. Ik heb herfstvakantie, dus misschien kom ik je nog opzoeken in paleis soestdijk :)! Ik heb je gemaild! liefs Maude
p.s Is het toetsenbord in Scotland ook zo'n drama? -
21 September 2010 - 21:44
Sjoukje :
haha wat vertel je je verhalen leuk! ik lees het in het nogzonnigere gran canaria met plezier ;-) en ik ga nu snel je footootjes kieke! xxxx -
21 September 2010 - 21:52
Sjoukje :
WOOO ik heb net je fotos bekeken en na jullie verhalen wist ik dat jullie een super apartement hadden, maar nu ik de fotos heb gezien! WOO jullie hebben het echt getroffen!!! echt allemaal leuke fotos! -
22 September 2010 - 17:29
Kim G: